Over mij

Welkom op mijn website!  Toen ik 15 jaar geleden met yoga begon had ik niet kunnen bedenken dat die reis me naar dit punt zou voeren; zelfstandig yogadocent.  Tijdens een yogaretreat in Marokko ontmoette ik een vrouw die de wereld over voer op cruiseschepen en als nomade leefde van yogalessen op het schip en tijdens retreats zoals deze. Ik was op slag in dromenland. Dat leek me het meest fantastische leven. Maar de gedachte zelf yogadocent te worden was bijna lachwekkend. Ik ben niet erg lenig en zo intensief oefende ik ook weer niet met mijn eigen yoga. 

Eenmaal weer in Nederland ben ik de Going Deeper Course gaan doen bij Yogamoves en zo kwam ik erachter dat ik het ontzettend leuk vond om me te verdiepen in de yoga. 

Om echt terug te gaan naar de roots van yoga ben ik mijn eerste opleiding in India gaan doen, de 200 uur Hatha opleiding aan de Universal school of Yoga in Goa. Een geweldige ervaring en daarna ben ik langzaam in het lesgeven gerold. Ik ontdekte hoeveel voldoening het me gaf en dat dit iets was waar ik echt goed in ben. Maar ik miste diepgang. Er zijn zoveel stijlen en zoveel vertakkingen.

Wat is nu de kern van yoga? Niet het lenig worden en zeker niet de instagramfoto’s. Toen liep ik (bijna letterlijk) tegen Vijay Gopala aan. Hij onderwees yoga op de manier waar ik naar op zoek was; terug naar de kern. Dus ben ik drie jaar na mijn eerste opleiding teruggegaan naar India, Mysore dit keer, om de 300 uur Advanced Teacher Training te volgen bij Yoga Gita. Hierdoor heb ik ervaren dat yoga veel dieper gaat dan de meeste mensen beseffen en dat je jezelf werkelijk kan helen met je eigen energie door yoga.  Ik heb yoga op een nieuwe manier beleefd en wil dit graag aan jou doorgeven.