OHM, het universele geluid

For the English version of this article, click here: MEDIUM ARTICLE

Het heerlijke geluid van de vogeltjes in de vroege ochtend en de krekeltjes in de avond. De herrie van een motor die te snel optrekt en ruzie van de buren. Alles maakt geluid. Fijn of minder fijn, wij horen het. Maar wist je dat geluid niet meer is dan een trilling van de lucht die resoneert met ons gehoorsysteem? Een hond hoort bijvoorbeeld veel meer. Trillingen in de lucht die wij niet op kunnen pikken, wij horen dan niks. En die leuke krekeltjes? Misschien hebben ze geen idee van het geluid dat ze produceren omdat die trilling niet in hun marge ligt.

Alles is ontstaan vanuit trillingen. De eerste cellen kwamen samen door beweging.

Vanuit de cellen ontstaat weefsel, van daaruit organen. Een groep organen vormt een systeem (bijvoorbeeld je spijsverteringssysteem) en alle systemen samen is je lichaam.

OHM chanten

En die eerste trilling, dat eerste geluid (want dat is dus eigenlijk hetzelfde) is AUM.  Wij chanten dat als OHM. Het universele geluid.

Alles trilt op het kleinste niveau, ook de muur en een boom. Atomen in de cellen bewegen op een bepaalde frequentie en de mate van de trilling bepaald de dichtheid van het object. Daarom kunnen wij een boom niet inademen maar lucht wel.

In ons lichaam staan de atomen net zo ver van elkaar af als in het heelal de aarde van de zon en zijn constant in beweging. Gigantische afstanden dus. Wanneer je OHM chant en dit op de ‘juiste’ manier doet, brengt dat rust in je lichaam. Het resoneert als het ware in die enorme afstand holle ruimte tussen de atomen.

Maar waarom chanten we OHM?

Vaak voel je pas dat er iets niet goed functioneert in je lichaam (het laatste station van dat rijtje iets eerder in het verhaal) maar dat gaat terug naar celniveau.

OHM chanting zorgt voor harmonie en eenheid in je cellen en je werkt daarmee dus van binnen naar buiten in je lichaam aan  je gezondheid.

Het juist chanten heeft te maken met vrijheid. Je lichaam moet vrij zijn van de omgeving, dus niet hangend op de bang maar zelfstandig rechtop zittend. En je lijf moet zo ontspannen mogelijk zijn.  Zorg ervoor dat je geen onnodige spanning vasthoudt in je lichaam (holdings) zodat alle cellen en atomen volledig vrij kunnen meegaan op die trillingen van dit universele geluid.

En als iemand weet waarom de krekeltjes hun geluiden maken, laat het me dan even weten 🙂 Ik ben zo benieuwd!

Namasté

Leave a Reply